Frederiksdal Forsamlingshus

Ombygning 2001

FORSAMLINGSHUS HOVEDSIDE

1999
Ideer omkring Forsamlingshuset:
Da det stod klart at der skulle ske noget med huset p.g.a. nordmuren der ikke havde det så godt, var der forslag om at udvide med 1 meter i bredden, nyt tagkonstruktion og et nyt indgangsparti med handicaptoilet og dernæst udfyldning af smøgen over mod den gamle butik, hvor der kunne blive langt bedre plads til materiel samt toilet/baderum til køkkenet og  dilettanter m.m..  Da den gamle skole/brugs skulle sælges var der nogle borgere der ville have købt den til forsamlingshuset, kommunen og banken havde givet grønt lys, da en del af butikken ville være et godt supplement, her kunne være redskaber, ekstra lokale f. eks. til børn/øvelokale til dilettant, spillested og evt. internetcafe m. m. foruden bedre parkeringsmuligheder hvor den forreste del af butikken havde været og beboelsen kunne sælges igen til nogen der ville bo i Frederiksdal uden det havde kostet noget, men sådan gik det ikke der kom en i vejen.

Hvad skete i 2001:
Hele tagkonstruktionen blev fjernet og erstattet med helt nyt tag og lofter, dermed blev luften og lyden meget bedre i salen , nordmuren og gavlen blev fjernet og erstattet af nyt,  nordmuren blev flyttet 1 m ud, hvilket giver meget mere plads i salen. Indgangspartiet og nyt gulv i salen samt udfyldning af smøgen blev droppet i denne omgang bl. a. p.g.a. meget lille bidrag fra Lokale og Anlægsfonden, for dette var jo kun en landsbyforsamlingshus i provinsen og ikke det kongelige teater el. lignende.
Men med stor støtte fra Silkeborg Kommune og et lille bidrag fra Lokale- og Anlægsfonden og med indsamlede, egne og lånte midler og med stor støtte fra mange sider både økonomisk og arbejdsmæssig ikke mindst af bestyrelsen og ved lån af materiel til gravning og flytning.
Tegnearbejdet og rådgivning blev udført af Poul Pedersen fra PP Rådgivning, Ikast, murerarbejdet af Peter Hansen, tømrerarbejdet af Egon Krogsgaard, rejsegildet blev afholdt af Hauge Minimarked og Kibæk Slagterforretning.

 

Forslag

Og sådan blev det

   Herunder billeder fra den store ombygning


Efter 14. maj første støttepille er fjernet


Taget af


Efter 1.dag den 24.maj


Efter 2.dag den 25.maj


1. spær på plads den 11. juni


Sidste spær på plads


En ny gavl skulle der også til


Kost skal der også til


Trængsel om Flemmings pølsevogn


Kurt på taget


Dronningen ankommer til indvielsen


29. september trængsel om udstilingen

Kalkmalerier på det gamle loft der kom frem under nedbrydningen